С огромна подкрепа от публиката Украйна спечели конкурса Евровизия. Страната събра общо 631

...
С огромна подкрепа от публиката Украйна спечели конкурса Евровизия. Страната събра общо 631
Коментари Харесай

Очаквано: Украйна спечели Евровизия

С голяма поддръжка от публиката Украйна спечели конкурса Евровизия. Страната събра общо 631 точки, като 439 от тях пристигнаха от зрителски избор.



„ Тази победа е за всеки украинец. Слава на Украйна! “, обявиха спечелилите при връчването на премията. Триумфът на Украйна е значително предстоящ, откакто страната бе нападната от Русия на 24 февруари. Мнозина предвиждаха, че феновете ще изразят съпричастност с Киев, точно като поддържат песента „ Стефания “ на група " Kalush Orchestra “, такива бяха и прогнозите на букмейкърите. Българските фенове също дадоха оптималният брой точки – 12, на Украйна. В първата фаза на гласуването Комитетът у нас пък присъди 12 точки на Гърция. 

На второ място остана Англия и песента на Сам Райдър Space Man. Обединеното кралство водеше безапелационно след първия кръг, в който гласовете си даваха комитети от обособените 40 страни, само че при зрителския избор бе изпреварено от Украйна.

На трето място беше класирана песента SloMo. Изпълнението предложи извънредно зрелищна хореография от страна на актрисата и певица Чанел.

Челната десетка се добавя от Швеция, Сърбия, Италия, Молдова, Гърция, Португалия и Норвегия. На дъното пък останаха Германия с едвам 6 точки от двата вота и Франция със 17. Русия не беше позволена до присъединяване, като решението за това беше взето единствено ден откакто съветските сили нахлуха в Украйна.

България се показа на Евровизия 2022 с песента Intentions, изпълнявана от Intelligent Music Project. В състава на групата влизат вокалистът на Rainbow - Рони Ромеро, " ветеранът " на състезанието - Стоян Янкулов-Стунджи, както и Славин Славчев, Димитър Сираков и Бисер Иванов. Те обаче не събраха задоволително гласове и отпаднаха на първия полуфинал.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР